I znowu angielski ;// Myśle ze ta Pani uwaza iz nie ma zadnego innego przedmiotu oprocz jej xD 3 kartkówki w miesiącu ze słowek (działy) a jeden dzial to okolo 250 słowek, 2 razy bank pytan, do tego jeszcze jakis sprawdzianik kartkóweczka ;/
Jeśli by ktoś mogl przetłumaczyc:
1. Film który ostatnio widziałam to A Little Bit of Heaven. Jest to melodramat opowiadający o dziewczynie która zakochuje się w lekarzu i to od niego dowiaduje się ze jest śmiertelnie chora.
2. Programy telewizyjne które lubię to takie które dostarczają mi dużo smiechu oraz takie które mnie czegoś nauczą.
3. Lubię chodzić do muzeów. Dzięki nim dowiaduje się jak dawniej wyglądało życie lub jak przebiegały wojny, jak ludzie walczyli o państwo czym się bronili.
4. Książkę którą ostatnio przeczytałam to The Last Song. Książka opowiada o dziewczynie która przyjeżdza do ojca na wakacje, początkowo się buntuje, ale gdy dowiaduje się ze mogą to być jej ostatnie wakacje z ojcem, zmienia nastawienie do niego.
5. Bardzo lubię grać w siatkówkę ponieważ lubię tą grę, dostarcza wiele emocji. Lubię też jeździć na rowerze, ponieważ gdy czuję wiatr we włosach czuję sie wolna.
6. Kocham oglądać siatkówke. Dostarcza mi ten sport wiele emocji: radość, złość, bezradność, łzy. Jest to bardzo ekscytujący sport.
7. W przyszłości chciałabym spróbować fitnesu, pomaga on utrzymać figurę a nie jest zbyt wymagającym sportem, nie wymaga poświęceń i nie zabiera bardzo dużo czasu.
8. Nie umiem jeździć na nartach ani na snowboardzie. Ale lubię jeździć na sankach, to taki powrót do przeszlości - gdy byłam mała bardzo często na nich jeździłam. Lubię też jeździć na łyżwach, wprawdzie sport ten sprawia ze wszystko mnie boli ale jest przy nim wiele śmiechu.